Casal Catequístic

Qui Som?

Som un centre d’animació sociocultural d’inspiració cristiana.

L’any 1924, la Parròquia Santa Maria d’Olesa de Montserrat va crear el Casal Catequístic per oferir als infants de l’època un lloc d’esplai i de formació cristiana.
Olesa Sardanista, Esbart Olesà, Club Bàsquet Olesa, Futbol Sala Olesa,... són entitats que van néixer i créixer al Casal.

Actualment, l’entitat acull un grup de persones i d’entitats que treballem des del voluntariat, sense ànim de lucre i sense cap identificació política.

Dintre del Casal ens organitzem en les següents entitats: Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils de Catalunya, Butaka, Bloc Juvenil, Teatre Casal, Visc i Campaments Internacionals.

Què Fem?

Espectacles mensuals de teatre, dansa, titelles, pallassos, música... per a infants i joves, cursets de teatre, sainets, els tradicionals Pastorets, campaments internacionals per a joves de tot Europa, música i teatre per als alumnes de les escoles de la vila, activitats parroquials, acompanyament a la gent gran, casals d’estiu, cursos de monitor/es i directors/es d’educació en el lleure, saló de la infància, festivals de Blues, concerts de grups locals, xerrades, exposicions...

Què Volem?

Oferir als infants, joves i adults un espai de trobada, de relació personal, obert a tothom, sense exclusions ni distincions de cap mena per edat, sexe, recursos econòmics..., de llibertat, solidari, participatiu, democràtic, català, integrador de les noves realitats, cultural, formatiu, crític i amb voluntat de transformació de la realitat, pacifista, cristià, ecumènic, ecologista...

Per Què ens Interessa?

Com a Joves... perquè tenim un espai per trobar-nos amb altres joves i fer realitat els nostres projectes.

Com a Pares i Mares... perquè els nostres fills i filles disposen d’un espai i d’unes activitats ludicoeducatives pensades per a ells i amb ells.

Com a Olesans/es... perquè contribuïm a fer poble, que Olesa tingui pell, ànima... no només totxos!

Responsable: Mingo Vallés

facebook.com/casalolesa